HomeGastronomiaComencen les primeres activitats per celebrar el reconeixement de Catalunya com a...

Comencen les primeres activitats per celebrar el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia

Catalunya ha estat nomenada Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un reconeixement impulsat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que posa en valor la producció alimentària i la cuina catalana i que consolida Catalunya com el país del món on es menja i beu millor. El reconeixement de Catalunya com la primera regió europea que rep aquesta distinció confirma la consolidació d’un model que va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.

El projecte Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025 (CRMG25) es basa en la participació activa d’un ampli ventall d’agents socials, econòmics, culturals i institucionals. Per garantir l’èxit d’aquesta iniciativa, les adhesions esdevenen una peça fonamental, que reflecteix el compromís col·lectiu per posicionar Catalunya com a referent gastronòmic global.

Les adhesions no són només un tràmit formal, sinó també un reflex del compromís col·lectiu per fer de Catalunya un model de referència mundial. Cada adhesió és una peça essencial d’aquesta estratègia, que busca sumar esforços per construir una gastronomia catalana sostenible, innovadora, inclusiva i connectada amb el món. Amb el suport de les adhesions, CRMG25 esdevé una iniciativa que transcendeix els límits sectorials i crea una xarxa dinàmica i transversal, on tothom té un paper fonamental.

En el dia d’avui, el projecte ja compta amb 1.090 agents adherits, una dada que supera l’objectiu inicial d’obtenir 1.000 adhesions a inicis d’any. En concret, els agents adherits proposen mensualment activitats, obertes a tota la ciutadania, que mostren la diversitat alimentària i territorial de Catalunya. Els que formen part del projecte “12 mesos, 12 paisatges” proposen activitats que exploren la riquesa de productes alimentaris i cuines que floreixen en cada paisatge gastronòmic durant les estacions de l’any.

Les activitats de gener s’emmarquen dins del paisatge de pedra seca. El mes de gener és l’inici de la florida de fruiters de fruita seca i la temporada de calçotades amb salsa de calçot que té com a ingredients bàsics l’ametlla o l’avellana. Per això, la fruita seca i els calçots en són els protagonistes de les activitats programades sota el paraigües dels “12 mesos, 12 paisatges”.

Es pot consultar informació actualitzada sobre totes les activitats a l’apartat agenda del web somgastronomia.cat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies